Niacinamide (Vitamín B3): Ako niacinamíd účinkuje na pleť a ako ho používať.

Niacínamid a niacín sú formy vitamínu B3. V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti sa Niacínamid a Niacín používajú vo výrobkoch do kúpeľa, šampónoch, vlasových tonikách, hydratačných krémoch na pokožku a iných prípravkoch na starostlivosť o pleť. Celkovo môže niacínamid pomáhať vytvárať bielkoviny v pokožke a zadržiavať vlhkosť. Tým sa zlepšuje hydratácia a celkové zdravie a odolnosť pokožky. Táto zložka sa často vyskytuje v prípravkoch proti akné.

Pre koho je Niacinamide vhodný?

Mám pocit, že niacinamid by mal vyksúšať každý. Je to prospešný pre všetky typy pleti, najmä ak máte ekzém, akné, mastnú pleť s pórmi alebo zrelú pleť. Ooroti vitamínu C, ktorý účinkuje takmer okamžite, Niacinamíd treba používať dlhodobo a výsledky sa prejavia až po dvoch mesiacoch. Oplatí sa však vydržať.

 

textilná maska s Niacínamidom

Sila ampuliek v textilnej maske s obsahom niacinamidu a extraktom z kelu. Spojená s nikotínamidu vo vašej detoxikačné nadstavce na injekčnú liekovku maske. Preukázaná účinnosť za 5 minút: Pleť sa zdá byť menej lesklá, je viditeľne vyčistená, má čistú a zdravú žiaru. Spotrebiteľský test, 72 žien, po 1 aplikácii.

🛒 Vyskúšať

Aké sú účinky Niacinamídu na pleť?

  • Zlepšuje celkové zdravie pokožky: Niacínamid pomáha vytvárať keratín, druh proteínu, ktorý udržuje vašu pokožku pevnú a zdravú.
  • Buduje lipidovú bariéru: Niacínamid môže pomôcť vašej pokožke budovať aceramidovú (lipidovú) bariéru, ktorá pomáha zadržiavať vlhkosť a zlepšuje hydratáciu pokožky.
  • Minimalizuje začervenanie, výrazné akné a pigmentáciu: Niacínamid zmierňuje zápalpové procesy kože. To môže pomôcť zmierniť začervenanie po ekzémoch, akné a iných zápalových ochoreniach pokožky.
  • Minimalizuje vzhľad pórov: Udržuje pokožku hladkú a zvlhčenú, čo môže mať sekundárny prínos – časom prirodzené zmenšenie veľkosti pórov.
  • Reguluje kožný maz: Výhody hydratácie sa netýkajú iba suchej pleti. Niacinamid môže tiež pomôcť regulovať množstvo kožného mazu a postupom času bojovať s veľmi mastnou pleťou.
  • Chráni pred poškodením slnečným žiarením: Niacinamid môže súčasne obnovovať zdravé kožné bunky a zároveň ich chrániť pred poškodením ultrafialovým žiarením.
  • Lieči hyperpigmentáciu: Niektoré výskumy zistili, že 5% koncentrácie niacinamidu môžu byť užitočné pri zosvetľovaní tmavých škvŕn. Efekt sa prejavuje najskôr po štyroch týždňoch, niekedy však až po dvoch mesiacoch.
  • Minimalizuje jemné linky a vrásky: Výskum tiež zistil, že 5% koncentrácia bola nápomocná pri znižovaní niektorých príznakov poškodenia slnkom, ktoré so sebou starnutie prináša. Patria sem jemné linky a vrásky.
  • Chráni pleť pred oxidačným stresom: Niacinamid pomáha obnovovať bunky v pokožke a zároveň ich chráni pred stresmi z prostredia, ako je slnečné žiarenie, znečistenie a toxíny.
  • Lieči akné: Dobrá správa pre všetkých ktorý hľadajú pomoc s akné. Niacínamid môže byť užitočný pri silnom akné, najmä pri zápalových formách. Postupom času budete vidieť menej aktívnych vyrážok a zlepšenie textúry pleti.

 

Pleťové tonikum s niaciamidom

Pleťové tonikum s niaciamidem pomáha upokojiť pleť, zmenšiť póry a redukovať drobná začervenanie. Niaciamid je esenciálna vitamín, ktorý si naše telo nedokáže samo vytvárať.

  • niaciamid - bojuje proti škvrnám, drobným vráskam a zápalom pokožky,
  • kyselina hyaluronová - efektívne hydratuje a omladzuje pokožku,
  • aloe vera - hĺbkovo hydratuje a je bohatá na vitamíny.

🛒 Vyskúšať

LA ROCHE-POSAY Effaclar sérum proti nedokonalostiam pleti

Nové EFFACLAR sérum je koncentrát exfoliačných kyselín v kombinácii s upokojujúcim Niacínamidom, ktorý cieli na čierne bodky, pupienky, stopy po akné a viditeľné póry. Táto bezoplachová formula zanecháva pleť zjemnenú a čistú. Prvý prípravok od La Roche-Posay kombinujúci takto vysokú koncentráciu synergických aktívnych látok: 3 keratolytické kyseliny pre zmiernenie nedokonalostí pleti a stôp po akné + Niacínamid a Termálna voda pre upokojujúci účinok a proti začervenaniu.

🛒 Benulekaren.sknajlekaren.eu

Ako zaradiť Niacinamíd do starostlivosti o pleť?

Väčšina účinných produktov na báze niacínamidu má formu séra. Vaše niacínamidové sérum by sa malo aplikovať po tonizácii, a pred krémom. Koncentrácia niacínamidu sa môže medzi výrobkami líšiť, aj keď väčšina formulácií je 5% alebo menej.

Niektoré čistiace prostriedky a krémy tiež obsahujú niacínamid. Táto zložka sa nachádza aj v niektorých pleťových maskách.

Pozorne si prečítajte každý štítok produktu a postupujte podľa všetkých pokynov na použitie.

Niacinamid sa môže na dosiahnutie optimálnych výsledkov použiť spolu s inými účinnými látkami. Ak vás trápi akné, hľadajte séra s kombináciou Niacinamídu a zinku. Sú veľmi účinne. Zinok zosilňuje účinok na akné a urýchľuje proces hojenia.

Sérum na rozšírené póry s niacinamídom a zinkom

Pleťové sérum s použitím dvoch hlavných zložiek niacinamidu a zinku minimalizuje nepekný vzhľad rozšírených pórov, a upokojuje citlivú pokožku. Napomáha znížiť viditeľnosť pigmentových škvŕn. Kombinácia obsiahnutých zložiek reguluje tvorbu kožného mazu a tým predchádza upchatiu pórov. Pleť intenzívne čistí. Možno použiť v tenkej vrstve pod make-up.

  • 10 % niacinamid,
  • 1 % zinok.

🛒 Vyskúšať

Kyselina hyalurónová údajne zvyšuje absorpciu produktu. Preto môžu byť zaujímavé aj séra s kombináciou kys. hylauŕonovej a vitamínu B (niacinamídu).

 

LA ROCHE-POSAY Hyalu B5 sérum

Sérum s kyselinou hylaurónovou a vitamínom B pre citlivú pleť. Urýchľuje schopnosť regenerácie pleti, zmierňuje hlboké vrásky, navracia pevnosť a zjednocuje tón aj štruktúru pleti. Aplikuje sa ráno alebo večer na tvár a krk.

🛒 benulekaren.sk🛒 najlekaren.eu

Leave a Reply0