Formaldehyde (Methylene Glycol) (Formaldehyd (metylénglykol) )

Formaldehyd v čistej forme je bezfarebný plyn. Avšak formaldehyd sa zriedka používa ako plyn, ale namiesto toho sa rozpúšťa vo vode za vzniku roztoku známeho ako formalín. Formalín existuje ako rovnovážna zmes formaldehydu a jeho hydratovanej formy, metylénglykolu. Do kozmetiky a výrobkov na osobnú hygienu sa môžu ako konzervačné látky pridávať aj ďalšie prísady, ktoré pomaly uvoľňujú malé množstvo formaldehydu (nazývané uvoľňovače formaldehydu).

Prečo sa používa Formaldehyd (metylénglykol) v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

Formalín sa môže používať v tužidlách na nechty, kde sa viaže s keratínom, ktorý sa v nechtoch vyskytuje prirodzene, čo robí nechty tvrdšími. Formaldehyd a zložky uvoľňujúce formaldehyd (napr. DMDM ​​hydantoín, imidazolidinylmočovina a diazolidinylmočovina) sa tiež používajú ako konzervačné látky na ničenie mikroorganizmov alebo na zabránenie alebo inhibíciu ich rastu v produktoch. Konzervačné látky sú zložky určené na zaistenie bezpečnosti výrobkov ich ochranou pred kontamináciou mikroorganizmami počas skladovania a používania spotrebiteľmi.

Získajte viac informácií o použití formaldehydu vo výrobkoch na tuženie nechtov a o tom, ako konzervačné látky chránia kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti.


Leave a Reply0