Kyselina Hylaurónová v kozmetike: účinky, výhody a ako ju používať

Kyselina Hylaurónová je hlavnou kozmetickou zložkou, ktorá dodáva pleti hydratáciu a je zodpovedná za vypnutý a mladistvý vzhľad. Hrá kľúčovú úlohu v procese hojenia rán, udržiavanie hydratácie a zlepšovania pružnosti pokožky, ktorá s pribúdajúcim vekom klesá. Kyselina Hylaurónová tak pomáha bojovať s ochabnutím pleti a s vráskami.

Kyselina Hylaurónová dokáže zadržať a viazať vodu a to až do 1 000-násoboku svojej hmotnosti. To z nej robí bombu na hydratáciu pleti. Starnutím klesá množstvo hladiny kyseliny hyalurónovej v pokožke a preto je vhodné ju dopĺňať.

Účinky kyseliny Hylaurónovej

Slovo „kyselina“ môže niektorých ľudí vystrašiť, ale tejto zložky starostlivosti o pokožku sa nemusíte obávať, pretože kyselina hyalurónová je normálnou súčasťou pokožky

V produktoch starostlivosti o pleť sa kyselina hyalurónová používa ako zvlhčovadlo – látka, ktorá pomáha pokožke zadržiavať vodu a teda zlepšovať hydratáciu pokožky. Tým, že pomáha hydratovať vonkajšie vrstvy pokožky, čím zlepšuje jej vzhľad. Pomáha pri hojení rán a pri opravách pokožky a môže pôsobiť ako antioxidant, ktorý chráni pokožku pred škodlivými molekulami nazývanými voľné radikály.

Výhody kyseliny Hylaurónovej pre pleť

  • proti starnutiu
  • zlepšuje hydratáciu
  • hojenie rán
  • proti vráskam
  • zvyšuje pružnosť pokožky
  • môže liečiť ekzémy
  • môže liečiť začervenanie tváre
  • môže urýchliť liečbu akné

Pre koho je kyselina hylaurónová vhodná?

Kyselina hyalurónová má výbornú znášanlivosť, nakoľko je prirodzenou súčasťou pokožky. Je vhodná pre všetky typy pleti – aj pre tie, ktoré majú citlivú pokožku alebo sú náchylné na tvorbu akné. Je bezpečné nanášať kyselinu na pokožku, ak ste tehotná alebo dojčíte. Ak sa u vás vyskytnú vedľajšie účinky, môžu byť dôsledkom iných zložiek vo výrobkoch, ktoré používate

 

VICHY Minéral 89 hyaluron booster

Jedinečná kombinácia Vichy Mineralizujúcej termálnej vody vôbec prvýkrát v koncentrácií 89 % v spojení s kyselinou hyalurónovou prírodného pôvodu. MINÉRAL 89 Hyaluron-Booster posilňuje funkciu kožnej bariéry a pôsobí tak proti agresorom ako je znečistenie, stres alebo únava. Deň po dni pleť vyzerá viac hydratovaná, tonizovaná a jasnejšia.

🛒 benulekaren.sk🛒 najlekaren.eu

Ako si vybrať vhodný produkt s kyselinou hylaurónovou?

Zatiaľ čo väčšina výrobkov s kyselinou hyalurónovou je vhodná pre všetky typy pleti, existujú špeicifické produkty, ktoré sú určené na konkrtétne porblémy. Vždy si preto pečítajte informácie o produkte. Vo všeobecnosti však platí, že väčšina voľnopredajných kozmetických krémov, krémov a sér je na vodnej báze a obsahuje menej ako 2% kyseliny hyalurónovej, čo je postačujúce množstvo pre bežnú hydratáciu, či zmiernenie vrások. Hydratačné krémy s príliš vysokou hladinou kyseliny hylaurónovej môžu naopak viesť k zvýšeniu straty vody z pokožky.

Ak hľadáte super hydratačný produkt, tak najefektívnejšie zvlhčovače obsahujú aj okluzívne zložky, teda Ďalšie hydratačné látky, ktoré zabezpečujú okamžité premastenie pokožky. Napríklad: Bambucké maslo, kakaové maslo, rôzne oleje a včelí vosk.

Kombinácia kyseliny Hylaurónovej a Vitamínu C jmôže pomôcť v boji proti suchu a chrániť pokožku pred poškodením zo znečistenia prostredia.

Vitamín B5 sa medzitým používa na ďalšie zjemnenie a vyhladenie pokožky. Jeho kombinácia s kyselinou hylaurónovou sa odporúča pre veľmi suchú a starnúcu pokožku.

Formy kyseliny hylaurónovej v kozmetike

  • hydrolyzovaná kyselina hyalurónová
  • acetylovaný hyaluronát sodný
  • hyaluronát sodný

LA ROCHE-POSAY Hyalu B5 Sérum

Sérum s kyselinou hylaurónovou a vitamínom B pre citlivú pleť. Urýchľuje schopnosť regenerácie pleti, zmierňuje hlboké vrásky, navracia pevnosť a zjednocuje tón aj štruktúru pleti. Aplikuje sa ráno alebo večer na tvár a krk.

🛒 benulekaren.sk🛒 najlekaren.eu

Ako si pridať kyselinu hylaurónovú do svojej rutiny?

V zásade to záleží od formy produktu, ktorý používate. Krémy a séra sú najbežnejšie formy produktov zo starostlivosti o pleť s touto zložkou. Séra sa používaju pred krémom a krémy ako záverečný krok. Obe odporúčame aplikovať na navlhčenú pleť (napríklad kvetovou vodou). Produkty s kyselinou hylaurónovou môžete používať ráno aj večer a vo všeobecnosti sa nemusíte báť kombinácii s iným produktom.

Našťastie kyselina hyalurónová funguje dobre s takmer všetkým produktom starostlivosti o pleť, vrátane retinolu , vitamínu C , alfa hydroxykyselín (AHA) a beta hydroxykyselín (BHA) .

Kedy môžete očakávať výsledky?

Všetky produkty sú formulované odlišne, takže výsledné časy sa môžu líšiť. Lokálne výrobky s kyselinou hyalurónovou majú tendenciu vyvolávať dočasné účinky, mali by ste byť schopní všimnúť efekt dokonca v priebehu niekoľkých minút. Ak však chcete znížiť výskyt jemných vrások a ďalších znakov starnutia, možno budete musieť počkať niekoľko mesiacov, kým sa efekt prejaví.

EUCERIN Hyaluron-filler skin refiner zjemňujúce pleťové sérum

  • Antioxidanty poskytujú ochranu proti oxidačnému stresu.
  • Pre jemnú a žiarivejšiu pleť a mladistvejší vzhľad.
  • Vhodné pre všetky typy pleti vrátane pleti so sklonom k akné.
  • Nemastné zloženie, rýchlo sa vstrebáva.
  • Vhodné ako základ pod mejkap.

🛒 benulekaren.sk🛒 najlekaren.eu

Leave a Reply0