Zimná starostlivosť o vlasy

Nielen naša pokožka si vyžaduje dodatočnú starostlivosť, keď ortuť klesne, ale aj naše vlasy. Vystavenie nízkym teplotám, vykúreným interiérom a pokrývkam hlavy si môžu vybrať daň na našich vlasoch. Je preto nevyhnutné, aby sme sa o naše vlasy starali a počas chladnejších mesiacov roka zmenili rutinu starostlivosti o vlasy.

Aké produkty používať na vlasy v zime?

Základnou požiadavkou bez ohľadu na to, v ktorej sezóne sa nachádzame, je jemný šampón bez sulfátov, ktorý nezbavuje vlasové pramene ich prirodzených olejov. Nezabudnite sa zamerať na pokožku hlavy pri umývaní šampónom, masírovať pokožku, aby ste ju zbavili všetkých nečistôt alebo nahromadenia. Predlžovacie vlasy nie je potrebné čistiť, pretože šampón steká ku končekom, a tak ich vyčistí jedným ľahkým ťahom.

Náš tip: Šampón Olaplex pre namáhané a poškodené vlasy . Nielenže vyživuje a posilňuje vlasový folikul, ale tiež hojí a chráni pramene.

Akonáhle sú vlasy a vlasová pokožka svieže a čisté, použite kondicionér, ktorý vyhovuje požiadavkám vášho typu vlasov, či už hľadáte zvýšenie objemu alebo zvýšenú výživu a vlhkosť, pri prehliadaní ponuky určite nájdete aj veľa prírodných a organických kondicionérov. Vlasové masky sú počas zimy životne dôležité, pretože poskytujú vlasovým prameňom pridanú vlhkosť a výživu pre lesklejší a zdravší vzhľad.

Ak vás trápia rozštiepené končeky alebo poškodené vlasy, odporúčame vám vyskúšať bezfarebný zábal z prírodnej henny, ktorý pôsobí proti lámavosti a chráni pramene pred vysušením. Jeho cena je nízka a efekt vás naozaj prekvapí.

Nakoniec je dôležité poznamenať, že starostlivosť o pokožku hlavy je kľúčová! Výživa vlasovej pokožky organickým bambuckým maslom alebo sérami, zaisťuje stabilný a zdravý rast vlasov. Odporúča sa aj pravidelná masáž pokožky hlavy, ktorá dokáže zázraky!