Máte akné: Vyhnite sa týmto dráždivým látkam

Akné je nepríjemné. Môže byť lákavé vyskúšať každý produkt pod slnkom, aby ste ho zastavili. Na trhu je množstvo produktov, ktoré tvrdia, že bojujú proti akné. Je smutné, že mnohé sú formulované s dráždivými látkami, ktoré spôsobujú, že začarovaný kruh suchosti, podráždenia a zapáleného akné pretrváva. Prevezmite späť kontrolu tým, že sa vyhnete priťažujúcim adstringentom a budete viac vzdelaní, pokiaľ ide o zložky uvedené na etikete produktu. Tu sú 4 hlavné ingrediencie, ktorým by ste sa mali za každú cenu vyhnúť.

Čistiace látky

Najpopulárnejšie línie starostlivosti o pleť zamerané na akné sú naplnené penivými čistiacimi prostriedkami na tvár. Tieto penotvorné činidlá, napríklad laurylsulfát sodný (SLS) alebo kokamidopropylbetain (CAMS), sú známe tým, že odstraňujú z pokožky prirodzené ochranné oleje. Pokožka automaticky produkuje viac mazu, aby kompenzovala stratu prírodných olejov, čo zase upcháva póry a vedie k novým vyrážkam. Okrem toho majú penotvorné látky vysoký obsah alkalických látok, čo narúša prirodzenú rovnováhu pH pokožky a oslabuje jej kyslý plášť.

Tip: Odporúčame vám zvoliť si krémový čistiaci prostriedok bez saponátu, ktorý sa najlepšie používa v spojení s mušelínovou handričkou na tvár, ktorá jemne odlupuje pokožku a odstraňuje odumreté kožné bunky. Napríklad tento od CeraVE. 

Alkohol

Etylalkohol, často uvedený na etikete ako alkohol denat. alebo etanol, je druhým vinníkom, na ktorého si treba dávať pozor pri výbere čistiacich produktov zameraných na akné. Alkohol má tendenciu dehydratovať pokožku, čo môže viesť k podráždeniu a nerovnováhe pokožky.

Tip : Prírodná voda z rastlín je fantastickou alternatívou k čistiacim prostriedkom naplneným alkoholom. Napríklad ružová voda. Pleť nielen jemne čistí, ale aj upokojuje a tonizuje.

Benzoylperoxid a kyselina salicylová

Ak má vaša pokožka tendenciu byť temperamentnejšia a má tendenciu sa ľahko podráždiť, je najlepšie vyhnúť sa akejkoľvek liečbe akné, ktorá obsahuje benzoylperoxid alebo kyselinu salicylovú. Vzorce sú nabité chemickými zložkami, ktoré dehydrujú pokožku, čo spôsobuje ešte väčšie podráždenie a následne spôsobuje, že pokožka sa úplne vychýli z rovnováhy.

Tip: Ďalším hrdinom starostlivosti o pleť, ktorého odporúčame používať, je sérum s niacinamidom. Je účinné na boj proti akné, ale bez zhoršenia stavu pokožky. Sérum je ideálne na liečbu podráždenia pokožky a podporuje proces hojenia poškodenej pokožky.

Hrubozrnné exfolianty

Intenzívne čistiace metódy používané na citlivých typoch pleti so sklonom k ​​nečistotám vedú k jedinému výsledku: podráždeniu, ktoré zhoršuje výskyt akné. To isté platí pre hrubozrnné peelingy na tvár a exfolianty. Nielenže riskujú nežiaduce kožné reakcie, ale tiež poškodzujú prirodzený kyslý plášť pokožky.

Tip: Ak chcete odstrániť odumreté kožné bunky bez toho, aby ste spôsobili podráždenie alebo poškodenie pokožky, odporúča sa používať peelingy na tvár, ktoré obsahujú BHA a AHA kyeliny, ako napríklad tento od Avéne, ktorý môžete použiť aj ako čistiacu masku.