Čistenie tváre: 5 najväčších chýb

Dnes vám prinášame 5 najčastejších chýb pri čistení tváre a tipy, ako zabezpečiť, aby vaša rutina pomohlavášmu typu pleti.

Vieme, že čistenie tváre je dôležitým krokom v každej kozmetickej rutine, ale ako často by sme si ho mali čistiť, akú techniku ​​by sme mali dodržiavať a aké kozmetické produkty sú vhodné?

Príliš sa ponáhľaš

Rýchle čistenie tváre pod sprchou alebo zabudnutie odlíčiť sa pred spaním je totálnym zlyhaním, ak si chcete zachovať jasnú a zdravú pleť bez nečistôt. Je dôležité, aby ste si pri čistení tváre nevenovali čas, aby ste sa uistili, že z tohto kroku krásy vyťažíme to najlepšie. Toxíny, znečistenie, smog a čiastočky nečistôt – aby sme vymenovali aspoň niektoré – sa hromadia na povrchu pokožky. Aby ste sa vyhli nepríjemným vráskam, upchatým pórom a podobne, venujte si večer aj ráno pár minút na masáž tváre čistiacim prípravkom. To pomáha zbaviť sa stresu vo večerných hodinách a zvýšiť krvný obeh, aby ste sa ráno cítili nabití energiou.

Používaš horúcu vodu

Horúca očista znie veľmi lákavo, však? Použitie horúcej vody na pokožku však môže poškodiť kapiláry a zbaviť sa prírodných olejov produkovaných žľazami. V dôsledku toho je pokožka náchylnejšia na podráždenie a suchosť. Najlepšie je pokožku opláchnuť vlažnou vodou. Prípadne navlhčite handričku, vyžmýkajte prebytočnú vodu a priložte ju na niekoľko sekúnd na pokožku. To pomáha rozpustiť make-up a čiastočky nečistôt z pleti ešte pred použitím čistiaceho prípravku.

Dráždivé čistiace látky

Množstvo kožných problémov možno vysledovať späť k agresívnym zložkám, ktoré sa nachádzajú v určitých čistiacich prostriedkoch. Ak sa vaša pokožka po vyčistení cíti „bez poškvrny čistá“, môže to znamenať, že prírodné oleje boli z jej povrchu odstránené sulfátmi alebo alkoholom. Najlepšie je zvoliť jemnejšie, prírodné čistiace prostriedky, ktoré zachovávajú zdravý stav pokožky.

Agresívne exfolianty

Peelingy na tvár a exfolianty prospievajú pokožke, pretože sa nepoužívajú príliš často alebo nenapádajú kožnú bariéru. Pri príliš častom používaní môže dôjsť k podráždeniu alebo poškodeniu pokožky. Tieto doplnkové kozmetické produkty by sa mali aplikovať 1 až 2-krát týždenne, aby sa odstránili odumreté kožné bunky.

Dvojité čistenie ako nevýhoda

Dvojité čistenie je teraz v kurze. Ale nie vždy pre vás môže byť prínosom. Čistiace prostriedky a odstraňovače make-upu sú často naplnené sulfátmi a/alebo alkoholom na odlupovanie pokožky. Odporúčame odstrániť make-up pomocou jemného, ​​nerafinovaného rastlinného oleja, ako je kokosový, mandľový alebo jojobový olej, a následne jemným čistiacim prostriedkom ako dvojitým čistiacim prípravkom.