Všetko, čo potrebujete vedieť o nefritovom valčeku ( jade roller)

Potrebujete trik, vďaka ktorému sa vaša pokožka krásne rozjasní a zmiernite jej opuch? Možno ste sa už na mnohých sociálnych sieťach alebo na YouTube stretli s nefritovým valčekom( jade roller)– malým zázrakom, ktorý vďaka lymfodrenáži zmierni opuch pokožky. Viete, prečo by ste mali popremýšľať nad jeho používaním? My vám to prezradíme! Čítajte ďalej a zistíte, na čo slúži nefritový valček a ako ho používať krok za krokom.


Ako používať jade roller (nefritový valček)?

Nefritový valček je veľmi účinný pri odbúravaní toxínov z lymfatického systému. Opuch na tvári si s najväčšou pravdepodobnosťou všimnete hneď ráno po prebudení, preto je najideálnejšie použiť nefritový valček práve ráno. Prečítajte si, ako na to.

Nefritový valček môžete používať na tvár, krk, okolie očí, ale aj na dekolt.

Pred tým, ako sa naplno pustíte do používania jade rollera, čakajú vás 3 dôležité kroky:

1. Nefritový valček majte v chladničke. Výhodou nefritového valčeka, na rozdiel od jednoduchej masáže rukami, je, že vychladený kameň lepšie zmierni opuchy.
2. Pred použitím si pokožku dôkladne vyčistite. Dodržujte svoju rutinnú rannú starostlivosť o pleť. Pred použitím valčeka pokožku opláchnite.
3. Naneste na pleť sérum alebo hydratačný krém. Tesne pred použitím nefritového valčeka použite prípravok na pleť, ktorý zvyčajne užívate. Masážny pohyb valčeka môže pomôcť vášmu obľúbenému prípravku lepšie sa vstrebať do pokožky.

Ak ste sa dostali až sem, postupujte nasledovne:

1. Vyberte si správnu stranu jade valčeka – menšia časť je ideálna na oblasť očí a nosa, väčšiu zas použite na čelo, líca a čeľusť.
2. Valčekom rolujte jemne. Vyhnite sa necitlivému drhnutiu pokožky, aby ste ju nepodráždili.
3. Rolujte od stredu tváre smerom von. Opuch tváre spôsobený zavodnením zjemníte rolovaním tváre smerom k lymfatickým uzlinám, čím prirodzene stimulujete lymfatický systém.
4. Kopírujte svoje kontúry tváre. Ak chcete docieliť čo najlepšie výsledky a zdravú pokožku, jemne sa pohybujte v smere prirodzeného obrysu tváre. V oblasti líc a čeľuste to znamená, že budete valčekom rolovať smerom nahor.
5. Zmiernite opuch cez lymfatický systém. Nakoniec sa povenujte aj okrajom tváre a krku.
Každú časť tváre by ste mali masírovať len krátko a pohyby nefritového valčeka by mali byť dostatočne jemné, aby ste pokožku príliš nepodráždili.

Výhody jade rollera – nefritového valčeka

Aj keď doposiaľ neexistujú žiadne dôkazy, že samotný nefrit zvyšuje účinnosť valčeka, jeho používanie môže mať určité výhody, napríklad:
– lymfodrenáž,
– pevnejšie vyzerajúca pleť,
– zmiernenie opuchu tváre,
– prekrvená pokožka,
– lepšia absorpcia séra alebo hydratačného krému.

Lymfodrenáž jade rollerom

Lymfatický systém odvádza vodu a filtruje toxíny z tela. Masáž tváre a krku môže stimulovať lymfatické uzliny k zmierneniu opuchu tváre.

Pevnejšie vyzerajúca pleť bez opuchov

Príčinou mierneho opuchu tváre môže byť napríklad:
– dlhé ležanie, ktoré spôsobuje hromadenie vody v mäkkých tkanivách tváre. Preto si opuch tváre všimnete s najväčšou pravdepodobnosťou hneď ráno,
– hormonálne výkyvy počas menštruačného cyklu, ktoré prispievajú k zadržiavaniu vody a opuchom,
– potraviny s vysokým obsahom sodíka, ktoré vo vás vyvolávajú smäd. Keď pijete viac tekutín, môžu sa hromadiť v niektorých častiach tela vrátane tváre,
– pitie alkoholu môže viesť v tele k zadržiavaniu vody, aby sa zabránilo jeho dehydratačným účinkom.

Prekrvená pokožka

Masáž tváre nefritovým valčekom stimuluje krvný obeh, vďaka čomu bude vaša pokožka pôsobiť jasnejšie, pevnejšie a zdravšie. Akákoľvek masáž tváre, ak je vykonaná správne, môže pomôcť zlepšiť krvný obeh a znížiť opuchy – s nefritovým valčekom, alebo bez neho.

Lepšia absorpcia séra alebo hydratačného krému

Vždy pred použitím jade rollera naneste na pleť sérum alebo hydratačný krém. Masáž tváre po aplikácii prípravku môže tomuto produktu pomôcť absorbovať sa do pokožky.

Black Obsidian Jade Face Roller

Masážny valček na tvár

 

Masážny valček na tvár podporuje absorpciu vašej obľúbenej ošetrujúce kozmetiky - krému, séra, oleje i masky. Vďaka masáži a zvýšenej cirkuláciu krvi sa produkty vstrebávajú hlbšie do pleti a účinkujú tak rýchlejšie a intenzívnejšie. Jeho chladivé účinky priaznivo pôsobí proti opuchom a kruhom pod očami.

🛒 vivantis.sk

Čo jade roller naozaj nedokáže?

Niektorí ľudia tvrdia, že nefritové valčeky stimulujú produkciu kolagénu, neexistuje však žiadny dôkaz, že by to skutočne dokázali. To isté platí aj pre akné. Vychladený nefritový valček môže dočasne pomôcť upokojiť zapálenú pokožku.

Ostatné valčeky a nástroje

Nefritové valčeky nie sú jedinou možnosťou, ktorá môže pomôcť. Existujú ďalšie typy nástrojov, ktoré môžu mať rôzne efekty.

Použitie kameňa gua sha

Gua sha je nástroj podobný škrabke, ktorý je často vyrobený z nefritu, kremeňa alebo iných kameňov. Jeho tvar a hrany mu umožňujú poskytovať silnejšiu a cielenejšiu masáž ako valček.  Gua sha môžete použiť na masáž tváre, krku a tela, na stimuláciu lymfatického systému a krvného obehu. Tým pomáha odvádzať zadržiavanú vodu a zmierni opuch na vašej pokožke. Stačí ho používať podobne ako valček.

1. Na vyčistenú pokožku aplikujte sérum, olej alebo hydratačný krém.
2. S gua sha narábajte v masírovanej oblasti jemnými ťahmi, akoby ste veľmi jemne „škrabali“ pokožku, navrhuje Engelmanová.
3. Proces ukončite jemným škrabkaním okrajov tváre a krku.

Nefrit je jedným z najobľúbenejších materiálov. Podľa Amerického gemologického inštitútu (GIA) používajú Číňania nefrit už tisícky rokov a spájajú ho s jasnou mysľou a čistotou ducha.
Okrem nefritu je ďalším bežným materiálom ružový kremeň. Podľa Amerického gemologického inštitútu sa ružový kremeň používa pre svoje údajné magické účinky najmenej 7 000 rokov. Napríklad, Egypťania verili, že môže zabrániť starnutiu, zatiaľ čo dávne americké kultúry verili, že pomáha duševnému zdraviu. Neexistuje žiadny dôkaz, ktorý by nasvedčoval, že ktorýkoľvek z týchto kameňov má špecifické výhody v porovnaní s iným materiálom.

Medzi ďalšie obľúbené materiály, z ktorých sú valčeky, patria:
– ametyst
– obsidián
– kov
– kosti

Rady na bezpečné použitie jade rollera

1. Vyberte si vhodný materiál. Uistite sa, že váš valček nie je vyrobený z porézneho materiálu, ktorý ľahšie zachytáva baktérie. To môže spôsobiť výskyt akné alebo alergickú reakciu.
2. Použite jemný tlak. Váš valček by vám nikdy nemal spôsobovať bolesť ani ťahať pokožku. Príliš agresívne valčekovanie môže podráždiť a dokonca poškodiť pokožku, najmä v citlivých oblastiach, napríklad pod očami.
3. Valček umyte mydlom a teplou vodou. Je dôležité ho očistiť po každom použití. Zbavíte sa tak baktérií a nečistôt, ktoré by mohli vašu pokožku podráždiť alebo viesť k akné.
4. Neublížte svojej pokožke. Masáž tváre valčekom je pre väčšinu typov pokožky bezpečná, ak je vykonaná správne.
Ak je vaša pokožka podráždená, poškodená, bolestivá na dotyk, pred použitím nefritového valčeka sa skúste porozprávať so svojím dermatológom.

Jade rollery – nefritové valčeky jemne masírujú pokožku, čím pomáhajú stimulovať lymfatické uzliny, ktoré odvádzajú vodu a toxíny z tváre, čím sa dočasne zníži jej opuch. Masáž tváre tiež stimuluje krvný obeh, takže vaša pokožka vyzerá žiarivejšie a pevnejšie. Vždy sa uistite, či ste si vybrali valček z neporézneho materiálu, ako je nefrit, kremeň alebo ametyst. Nezabudnite, že valček treba vyčistiť po každom použití, aby nedošlo k znečisteniu pokožky alebo vzniku akné.

White Jade Roller & Guasha Set

Masážny valček a doštička Guasha

Masážny valček (face-roller) aj masážne doštička Guasha sú ideálnym pomocníkom v každodennej starostlivosti o pleť, ktorá je vďaka nemu omladená, pevnejšia a bez vrások.

Produkty PALSAR7 obdržíte v štýlovej elegantnej krabičke so stuhou, sú tak tiež ideálnym darčekom.

🛒 vivantis.sk