Ingredients derived from the Herb Centella asiatica (Zloženie pochádzajúce z rastliny Herb Centella asiatica)

Výťažky z byliny – bežne nazývané Gotu Kola alebo Asiatic Pennywort – sú uvedené na etiketách zložiek pod jej vedeckým názvom Centella asiatica. Vedecký názov rastliny je zvyčajne uvedený spolu s konkrétnou časťou rastliny použitou ako prísada, ktorá obsahuje: „extrakt“; „kultúra kalusu“; „výťažok z kvetu / listu / stonky“; „extrakt z listovej bunkovej kultúry“; „extrakt z listov“; „listová voda“; „bunková kultúra meristému“; „extrakt z bunkovej kultúry meristem“; a „koreňový extrakt“.

V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti pôsobia prísady pochádzajúce z Centella asiatica predovšetkým ako látky upravujúce pokožku a antioxidanty. Bylina sa používala aj v tradičnej ázijskej medicíne na liečbu rôznych kožných ochorení.

Prečo sa používa Zloženie pochádzajúce z rastliny Herb Centella asiatica v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

Zložky pochádzajúce z rastliny Centella asiatica sa používajú ako antioxidanty a látky upravujúce pokožku v kozmetických výrobkoch na starostlivosť o pokožku.

História:
Rastlinné prísady patrili medzi úplne prvé v kozmetike. Centella asiatica, všeobecne známa ako gotu kola, sa používa na liečbu mnohých stavov po tisíce rokov v Indii, Číne a Indonézii. Myslelo sa, že lieči rany, zlepšuje duševnú čistotu a lieči kožné ochorenia, ako je lepra a psoriáza. Niektorí ľudia sa domnievajú, že sa dá použiť na liečbu respiračných infekcií, ako je nachladnutie, a v minulosti sa v Číne používal práve z tohto dôvodu. V Číne. Pomenovali ju „prameň života“, pretože podľa legendy žil starodávny čínsky bylinkár viac ako 200 rokov v dôsledku užívania gotu kola. Gotu kola sa historicky používala aj na liečbu syfilisu, hepatitídy, žalúdočných vredov, psychickej únavy, epilepsie, hnačiek, horúčky a astmy.

Podľa American Cancer Society, aj keď je Centella asiatica propagovaná niektorými tradičnými liekmi pre svoje zdravotné výhody, „… dostupné vedecké dôkazy nepodporujú tvrdenia o jej účinnosti pri liečbe rakoviny alebo iných chorôb u ľudí.“