Oxybenzone (Oxybenzón)

Oxybenzón (tiež známy ako benzofenón-3 alebo BP-3) je jednou zo 16 účinných látok na ochranu proti slnečnému žiareniu (zlúčenín, ktoré absorbujú, rozptyľujú alebo odrážajú ultrafialové (UV) žiarenie) schválených v USA. Opaľovacie krémy sú USA regulované ako OTC lieky. Úrad pre potraviny a liečivá (FDA).

Oxybenzón poskytuje širokospektrálnu ochranu pred slnečným žiarením pred škodlivými účinkami UVA aj UVB ultrafialového žiarenia. Bol schválený FDA v roku 1978 a je jednou z najstarších účinných látok na ochranu proti slnečnému žiareniu, ktorá sa v súčasnosti používa, a hrá zásadnú úlohu pri ochrane spotrebiteľov pred rakovinou kože a predčasným starnutím.

Prečo sa používa Oxybenzón v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

FDA schválila použitie oxybenzónu ako účinnej látky v krémoch na opaľovanie ako bezpečné a účinné v koncentráciách až 6%. Keď sa oxybenzón používa ako aktívna zložka na ochranu proti slnečnému žiareniu, chráni pokožku pred škodlivými účinkami slnečných UV lúčov. Vystavenie nechránenej pokožky UV žiareniu môže mať za následok spálenie (predovšetkým z UV-B lúčov) a môže podporiť predčasné starnutie pokožky a rakovinu kože (predovšetkým z UV-A lúčov). Chrániť kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred poškodením v dôsledku vystavenia na UV svetlo.
Viac o tomto zdrojovom texteNa získanie ďalších informácií o preklade sa vyžaduje zdrojový text
Odoslať spätnú väzbu
Bočné panely