Kyselina stearová, kyselina laurová, kyselina myristová, kyselina olejová a kyselina palmitová sú mastné kyseliny, ktoré sa v niektorých potravinách vyskytujú prirodzene. V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti sa mastné kyseliny a zmesi mastných kyselín, ako je kyselina stearová, kyselina olejová, kyselina laurová, kyselina palmitová a kyselina myristová, používajú v rôznych kozmetických krémoch, koláčoch, mydlách a pastách.
Prečo sa používa Kyselina stearová v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?
Pre tieto zložky boli hlásené nasledujúce funkcie.
Nepriehľadný prostriedok – kyselina myristová, kyselina palmitová
Čistiaci prostriedok na povrchovo aktívne látky – kyselina stearová, kyselina laurová, kyselina myristová, kyselina olejová, kyselina palmitová
Emulgátor povrchovo aktívnej látky – kyselina stearová, kyselina palmitová
Viac o tomto zdrojovom texteNa získanie ďalších informácií o preklade sa vyžaduje zdrojový text
Odoslať spätnú väzbu
Bočné panely