Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid (Kyselina tereftalylidéndikáforsulfónová)

Kyselina tereftalylidéndikáforová sulfónová, tiež nazývaná Ecamsule, je organická zlúčenina, ktorá absorbuje ultrafialové (UV) svetlo.

Prečo sa používa Kyselina tereftalylidéndikáforsulfónová v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

V Európe je kyselina Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid schváleným UV filtrom, čo znamená, že túto zložku je možné pridávať do prostriedkov na ochranu pred slnečným žiarením, ktoré sú určené na ochranu pokožky pred slnečným žiarením.

V Európe sa výrobky na ochranu proti slnečnému žiareniu považujú za kozmetické výrobky. V Spojených štátoch sú výrobky na ochranu proti slnečnému žiareniu voľne predajné lieky. Niekoľko OTC opaľovacích krémov obsahujúcich kyselinu tereftalylidéndikáforsulfónovú (Ecamsule) bolo schválených FDA prostredníctvom procesu NDA.

Ak sa táto zložka používa v USA v rámci OTC krémov na opaľovanie, musí sa táto zložka nazývať Ecamsule.

Pre kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti v USA je možné ako absorbér ultrafialového žiarenia použiť kyselinu tereftalylidéndikamforsulfónovú. V takom prípade prísada chráni výrobok pred znehodnotením absorpciou UV svetla. Ak sa táto zložka použije na ochranu produktu, nazýva sa kyselina tereftalylidéndikáforsulfónová.
Viac o tomto zdrojovom texteNa získanie ďalších informácií o preklade sa vyžaduje zdrojový text
Odoslať spätnú väzbu
Bočné panely