Triclosan

Triclosan je širokospektrálne antimikrobiálne činidlo používané ako aktívna zložka v liečivých výrobkoch, ktoré sú k dispozícii na voľnom trhu (OTC), a ako konzervačný prostriedok vo vodných spotrebných výrobkoch, ako aj pri určitých špecializovaných aplikáciách, ako sú textilné a plastové výrobky. .

V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti sa triclosan používa ako konzervačná látka vo vodných formuláciách na pleťové vody po holení, výrobky do kúpeľa, spreje na nohy, vlasové kondicionéry, výrobky na líčenie, púdre, šampóny, výrobky na holenie, výrobky na starostlivosť o pokožku a výrobky na opaľovanie.

Ako bakteriostatický prostriedok, ktorý minimalizuje telesný pach z baktérií, sa triclosan nachádza v dezodorantoch, sprejoch na nohy, sprejoch na telo a výrobkoch na osobnú čistotu. Ako antibakteriálne činidlo sa triclosan nachádza v voľne predajných (OTC) liečivých výrobkoch, ako sú zubné pasty a miestne antiseptické výrobky na ošetrenie rán.

Prečo sa používa Triclosan v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

Ako antibakteriálna zložka triclosan bojuje proti gramnegatívnym baktériám, ako aj proti grampozitívnym baktériám spôsobujúcim zápach. Ako konzervačná látka je triclosan mimoriadne účinný pri spomaľovaní alebo zastavovaní rastu baktérií, čím riadi rast baktérií spôsobujúcich zápach a bráni degradácii baktérií; táto vlastnosť pomáha predĺžiť trvanlivosť výrobkov každodennej potreby.