C16-17 Alkyl Benzoate (C16-17 alkylbenzoát)

C12-15 alkylbenozát je zmes esterov kyseliny benzoovej, ktorá sa skladá z kyseliny benzoovej a alkoholov s dĺžkou uhlíkového reťazca od 12 do 15.

Medzi ďalšie alkylbenzoátové prísady s dlhým reťazcom, ktoré sa môžu používať v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti, patria alkylbenzoát C16-17, stearylbenzoát, izostearylbenzoát, etylhexylbenzoát a oktyldodecylbenzoát.

Alkylbenzoát C12-15 a ďalšie prísady alkylbenzoátu s dlhým reťazcom sa môžu používať v širokej škále kozmetických výrobkov vrátane detských výrobkov, výrobkov do kúpeľa, očných make-upov, rúžov, výrobkov na holenie, opaľovacích prípravkov, ako aj na starostlivosť o vlasy a starostlivosť o nechty. a výrobky na starostlivosť o pokožku.

Prečo sa používa C16-17 alkylbenzoát v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti fungujú ako látky upravujúce pokožku – zmäkčovadlá C12-15 alkylbenzoát, C16-17 alkylbenzoát, stearylbenzoát, izostearylbenzoát, etylhexylbenzoát a oktyldodecylbenzoát. Ako rozpúšťadlá môžu tiež fungovať C16-17 alkylbenzoát, stearylbenzoát a etylhexylbenzoát.


Leave a Reply0