C30-45 Alkyl Dimethicone (C30-45 alkyl dimetikón)

Dimetikón (tiež známy ako polydimetylsiloxán) – polymér na báze kremíka – je syntetická molekula vyrobená z opakujúcich sa jednotiek nazývaných monoméry. Kremík je druhým najhojnejším prvkom v zemskej kôre (po kyslíku). Dimetikón je jednou z najbežnejšie používaných prísad v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti. Nájdete ho tiež v mnohých kuchynských olejoch, spracovaných potravinách a výrobkoch rýchleho občerstvenia.

Podľa údajov z roku 2019 v rámci dobrovoľného kozmetického registračného programu (VCRP) amerického úradu FDA sa údajne dimetikón používal v 12 934 výrobkoch. Patria sem výrobky na použitie v blízkosti očí, šampóny a kondicionéry, farby a farby na vlasy, kúpeľové oleje, výrobky na starostlivosť o pokožku, mydlá a pracie prostriedky do kúpeľa, opaľovacie prípravky a výrobky pre deti.

Prečo sa používa C30-45 alkyl dimetikón v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

Dimethicone funguje ako protipenivý prostriedok, prostriedok na ochranu pokožky, prostriedok na úpravu pokožky a prostriedok na úpravu vlasov. Zabraňuje strate vody vytvorením bariéry na pokožke. Rovnako ako väčšina silikónových materiálov má dimetikón jedinečnú tekutosť, vďaka ktorej je ľahko roztierateľný a po nanesení na pokožku dodáva produktom hladký a hodvábny pocit. Môže tiež pomôcť vyplniť jemné linky a vrásky na tvári a dodať jej dočasný „kyprý“ vzhľad.


Leave a Reply0