Dioleyl Tocopheryl Methylsilanol (Dioleyl tokoferyl metylsilanol)

Tokoferol alebo vitamín E, vitamín rozpustný v tukoch, je prirodzene sa vyskytujúci antioxidant, ktorý je možné izolovať z rastlinného oleja. Po izolácii je tokoferol viskózny olej, ktorého farba sa líši od žltej po hnedočervenú. Namiesto samotných tokoferolu sa estery tokoferolu často používajú v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti. Medzi tieto estery patrí tokoferylacetát, ester tokoferolu s kyselinou octovou; Tokoferyl linoleát, ester tokoferolu s kyselinou linolovou; Tokoferyl linoleát / oleát, zmes esterov tokoferolu s kyselinou linolovou a olejovou; Tokoferylnikotinát, ester tokoferolu s kyselinou nikotínovou; a tokoferylsukcinát, ester tokoferolu s kyselinou jantárovou. V kozmetických výrobkoch sa môže použiť aj askorbyl tokoferylfosforečnan draselný, soľ vitamínu E (tokoferol) a vitamínu C (kyselina askorbová).

Medzi ďalšie prísady odvodené od tokoferolu, ktoré sa nachádzajú v kozmetických výrobkoch, patria dioleyl tokoferylmetylsilanol, čo je dioleyléter tokoferylacetátu monoéteru s metylsilanetriolom, a tokoferol, ktorý sa tiež nazýva tokoferylpolyetylénglykol 1000 jantár. Vďaka pridaniu kyseliny jantárovej a priemerne 22 etylénoxidových skupín k tokoferylu je tokoferol rozpustný vo vode vo forme tokoferolu.

V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti sa tokoferol a ďalšie zložky vyrobené z tokoferolu, vrátane esterov tokoferolu, používajú na zloženie rúžov, očných tieňov, líčidiel, púdrov na tvár a základov, zvlhčovačov, výrobkov starostlivosti o pokožku, mydiel a pracích prostriedkov na vlasy, vlasových kondicionérov, a mnoho ďalších produktov.

Prečo sa používa v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?


Ako antioxidanty fungujú tokoferol, tokoferol, tokoferyl-acetát, tokoferyl-linoleát, tokoferyl-linoleát / oleát, tokoferyl-nikotinát, tokoferyl-sukcinát, dioleyl-tokoferyl-metylsilanol a askorbyl-tokoferyl-fosforečnan draselný. Tokoferol, tokoferyl acetát, tokoferyl linoleát, tokoferyl linoleát / oleát, tokoferyl nikotinát a dioleyl tokoferyl metylsilanol tiež pôsobia ako látky upravujúce pokožku – rôzne.


Leave a Reply0