Methylchloroisothiazolinone and Methylisothiazolinone

Prečo sa používa Methylchloroisothiazolinone and Methylisothiazolinone v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti?

Metylizotiazolinón (MI) a metylchlórizotiazolinón (MCI) sú konzervačné látky. Konzervačné látky sú prírodné alebo umelo vyrobené prísady určené na zaistenie bezpečnosti a kvality výrobkov ich ochranou pred množením mikroorganizmov počas skladovania a hlavne počas používania spotrebiteľmi. Každý produkt, ktorý obsahuje vodu, je obzvlášť náchylný na znehodnotenie mikrobiálnym rastom, ktorý spôsobuje problémy ako zmena farby, nepríjemný zápach alebo rozpad. Za určitých podmienok môžu mikroorganizmy dokonca dorásť do potenciálne škodlivých úrovní. Konzervačné látky sú navrhnuté tak, aby pomáhali predchádzať týmto problémom.

Aj keď sa metylizotiazolinón (MI) môže používať iba v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, často sa používa ako zmes s metylchlórizotiazolinónom [(MCI). V kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti sa historicky používal metylizotiazolinón alebo jeho zmes, metylizotiazolinón a metylchlórizotiazolinón, v rôznych prostriedkoch na oplachovanie a zanechanie pokožky vrátane vlasových výrobkov, šampónov, výrobkov na starostlivosť o pokožku, výrobkov do kúpeľa, očného a pleťového mejkapu, vlhčených obrúskov. a opaľovacie výrobky. V poslednej dobe, kvôli obavám z možného zvyšovania miery citlivosti pokožky na infarkt myokardu, niektorí výrobcovia kozmetických výrobkov a výrobkov osobnej starostlivosti začali tento produkt odstraňovať z produktov, ktoré sa na nich nezdržiavajú, ako sú pleťové vody a obrúsky (viac pozri v záložke „BEZPEČNOSŤ“).

Kliknutím na tento odkaz získate ďalšie informácie o tom, ako konzervačné látky chránia kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti.

Kozmetické výrobky môžu byť kontaminované spotrebiteľom. Samotný výrobok môže prísť do styku s pokožkou a potenciálne ho vystaviť pôsobeniu baktérií a plesní prirodzene sa vyskytujúcich na našej pokožke. Spotrebitelia môžu tiež používať a skladovať kozmetické výrobky, ako sú sprchové gély, v teplých a vlhkých podmienkach, ktoré sú ideálne na mikrobiálny rast. Preto je zahrnutie prísad, ktoré sú schopné zabrániť alebo potlačiť mikrobiálny rast, rozhodujúce pre zaistenie kvality a bezpečnosti kozmetických výrobkov.
Viac o tomto zdrojovom texteNa získanie ďalších informácií o preklade sa vyžaduje zdrojový text
Odoslať spätnú väzbu
Bočné panely